Je to doma! Bratislava má podľa TikTokerov jeden z najkrajších vianočných trhov v Európe. Koľko hashtagov získal?

Sezóna adventných trhov je tu, mestá po celom svete premieňajú svoje centrá na čarovné krajiny s množstvom stánkov a dekorácií.

24.11.2022 06:00
vianocne trhy, bratislava 2017, advent, Foto: ,
Vianočné trhy v Bratislave. Ilustračné foto
debata

Medzi toľkými skvelými trhmi s úžasnou atmosférou však môže byť problém si vybrať. Ak plánujete predvianočný výlet, skvelým miestom na inšpiráciu ponúka platforma TikTok.

Spoločnosť DiscoverCars.com, ktorá pomáha s prenájmami áut, preto zostavila zoznam najpopulárnejších vianočných trhov podľa hashtagov TikTok-u.

<section> @chasingthedream.hj Bratislava, Slovakia Christmas Market #christmas #christmasmarket #slovakia #bratislava #whitechristmas ♬ I'm Dreaming Of... A White Christmas (Video Edit) - Passion Fruit </section>

Použila zoznam najlepších vianočných trhov v Európe pre rok 2022, ktorý zverejnil The Times, potom našla relevantný hashtag súvisiaci s udalosťou a zoradila každý trh podľa počtu zobrazení na každom tagu.

Bratislava v silnej konkurencii doslova zahviezdila, v top dvadsiatke európskych miest si podľa počtu hashtagov #christmasinbra­tislava získala skvelé 12. miesto. Vianoce v slovenskej metropole na TikToku spomenulo 14 000 užívateľov.

Vianoce, bratislava Čítajte viac Vianočné trhy na bratislavskom Hlavnom a Františkánskom námestí otvoria už tento piatok

Tu je prvých päť najobľúbenejších vianočných trhov podľa TikTok-u:

Edinburgh, Škótsko

Na prvom mieste, ako najobľúbenejšie, sa umiestnili vianočné trhy v Edinburghu. Hashtag udalosti #EdinburghChris­tmasMarket sa na platforme objavil celkovo 3,3 milióna ráz. Trhy sa v tomto meste majú konať medzi 19. novembrom a 3. januárom.

Mestský trh je jednou z najočakávanejších udalostí, a preto sem smeruje množstvo milovníkov Vianoc, medzi stánkami nechýba škótska a nemecká časť, ktorá návštevníkom ponúka množstvo typických jedál.

<section> @gaza1972 Who’s ready for the Edinburgh Christmas markets #christmas #edinburgh #fyp ♬ All I Want for Christmas Is You - Mariah Carey </section>

Štrasburg, Francúzsko

Druhý najobľúbenejší vianočný trh má Štrasburg, hashtag udalosti #StrasbourgChris­tmasMarket získal na TikTok-u 526,8-tisíc zobrazení. Trhy sa majú konať medzi 25. novembrom a 26. decembrom.

Trhy v Štrasburgu zahŕňajú atrakcie ako vianočná prechádzka a svetelné výstavy, takže tu si nájde niečo pre seba každý.

<section> @norrskenets Strasbourg in Christmas #strasbourg #christmasmarket ♬ All I Want for Christmas Is You - Mariah Carey </section>

Esslingen, Nemecko

Na treťom mieste sú stuttgartské vianočné trhy, ktoré sa konajú v nemeckom meste Esslingen. Hashtag udalosti získal na TikTok-u 3474 000 zo­brazení, trhy trvajú od 23. novembra do 23. decembra.

Návštevníci stuttgartských trhov si budú vyberať z takmer 300 stánkov, ktoré ponúkajú široký sortiment občerstvenia a darčekov.

<section> @deinamooo #fy#bln#weinachtsmarkt#alexanderplatz ♬ Originalton - Deinamo </section>

Kodaň, Dánsko

Na štvrtom mieste sú kodanské vianočné trhy, ktoré získali vďaka hashtagu #CopenhagenChris­tmas na TikTok-u 305,8-tisíc zobrazení. Tento rok sa podujatie bude konať medzi 18. novembrom a Novým rokom.

Dánske hlavné mesto láka aj na podujatia, ktoré sa konajú v záhradách Tivoli a kodanskej zoo.

<section> @keenzz.8 Christmass in #copenhagen #denmark #tiktokdenmark #danmark #tivoligardens original sound - nheeka </section>

Berlín, Nemecko

Prvú päťku uzatvára hlavné mesto Nemecka. Berlínske vianočné trhy získali na TikTok-u 120,2-tisíc zobrazení s hashtagom #BerlinChristmas­Markets. Trhy by sa mali konať od 21. novembra do 1. januára.

Berlínske trhy ponúkajú celý rad atrakcií vrátane vianočného trhu Lucia, ktorý je zameraný na severskú tematiku.

<section> @juliapneva Which one is your favourite? #berlin #christmasmarketberlin #christmasmarket #weihnachtsmarkt #berlinchristmasmarkets #berlinchristmas #berlinblogger ♬ Made You Look - Meghan Trainor </section>

V prvej desiatke sa objavili aj trhy v Prahe, Bruggách, Budapešti, Bruseli a vo Viedni.

vianočné trhy rebríček
Štítnik Vianočné Gule Ozdoby Výroba Čítajte viac Ručne maľované gule zo Štítnika môžete zbadať aj v amerických filmoch Vianočný strom v Londýne na Trafalgar Square Čítajte viac Dojímavá tradícia: Viete, prečo Nóri darujú každý rok Britom vianočný stromček? Vianoce, stres, starosti, problémy Čítajte viac Vianoce budú tento rok temné. Odvážime sa vôbec zapnúť svetielka? tučniaky, tučniak, tučniak cisársky, antarktída Čítajte viac Tučniaky smrdia, hlásia sklamané tisíce turistov v Antarktíde. Je to 'hydina' a tak to okolo nich aj vyzerá

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vianočné trhy