Ako to aktuálne vyzerá na Sicílii? mReportérka zachytila atmosféru v Taormine

Taormina leží v strede medzi Messinou a Katániou a je jednou z top atrakcií Sicílie. Mesto je unikátne svojou dlhou históriou, nevšedne zachovanými pamiatkami a polohou na úbočí hory Monte Tauro nad Iónskym morom.

15.08.2023 06:00
debata
Atmosféra v horúcej sicílskej Taormine
Video
Historické námestie v meste Taormina na východnom pobreží Sicílie. Výhľad na Iónske more a v pozadí na sopku Etna. / Zdroj: mReportér: Dominika Mihalovičová

Video nám poslala naša čitateľka cez aplikáciu mReportér.

Z námestia námestie Piazza 9. Aprile sa otvorí úchvatný panoramatický výhľad na pevninské Taliansko a sopku Etna. Námestiu dominuje kostol Chiesa San Giuseppe a brána s orlojom z 12. storočia Porto di Mezzo e Torre dell’Orologio.

K najväčším magnetom mesta patrí známa promenáda Corso Umberto s historickými palácmi, obchodmi a reštauráciami a majestátne grécke prírodné divadlo z tretieho storočia pred Kristom so skvelou akustikou.

Turisti v Taormine neobídu ani katedrálu San Nicolo z 13. storočia či chrám Pallazzo Duca di Santo Stefano rovnakého dáta.

Palermská katedrála Cefalù, Sicília, Taliansko
Kvitnúce balkóny patria k Sicílii.
+14Amfiteáter v Taormine ponúka pohľad na Iónske...
NEPOUZ, Catania, Sicília Čítajte viac Letisko v Katánii dočasne uzavreli pre erupciu Etny

Príjemné ochladenie v tieni zelene ponúka rozkošný park Parco Duchi di Cesaro plný magnólií, kaktusov a cyprusov, z ktorého je pekný pohľad na záliv s plážou. Z centra premáva priamo dole k slaným vlnám lanovka.

Komu by výhľad z mesta nestačil, môže sa po strmom kamennom schodisku vyšplhať až na vrchol hory Monte Tauro do výšky 378 metrov nad morom. Na vrchole čnejú ruiny saracénskeho hradu a príznačne nazvaný kostol Santuaria Madonna della Rocca.

m-reporter ikona appka  1024 x 1024 px   2 Dávame do pozornosti Boli ste svedkom zaujímavej udalosti? Pošlite nám video cez novú aplikáciu mREPORTÉR Taliansko, erupcia, sopka, Catania, Katánia Čítajte viac Proti najdlhšiemu visutému mostu je mafia, miestne príšery aj "migranti". Presadí vláda svoj riskantný projekt? putá, zatknutie, kriminalita, zločin, Čítajte viac Taliani dali zatknúť nevinného turistu, podobal sa vraj na najhľadanejšieho bossa mafie

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #Sicília #Taormina #mREPORTÉR