Pred a po: Ukrajinská TikTokerka zdieľa drsné videá, ako sa krajina a jej život za posledný rok zmenili

Pre ľudí na Ukrajine sa život, ako ho poznali, zmenil z večera do rána, keď Rusko napadlo ich krajinu.

15.09.2023 06:00
debata (3)

Mnohí Ukrajinci sa evakuovali a stali sa utečencami, iní zostali doma a pokúšali sa vniesť do svojho života uprostred vojnovej zóny pocit normálnosti.

Používateľka Uliana na TikToku dokumentuje život na Ukrajine, aby zvýšila povedomie o ľuďoch, ktorí tam stále žijú.

Video videlo viac než pol milióna ľudí. Mnohí používatelia sociálnej siete z celého sveta vyjadrili Uliane a celej Ukrajine svoju podporu a ubezpečenie, že nezabudli na obyvateľov vojnou zmietanej krajiny.

Bývam blízko ruského veľvyslanectva v Kanade a denne stoja pred budovou ľudia s ukrajinskými vlajkami, ktorí tak vyjadrujú svoj postoj voči agresorovi, komentovala Ulianine viedo Annie B.

@ulkashvd Please don’t forget about us #ukraine #war #life ♬ Chopin Nocturne No. 2 Piano Mono - moshimo sound design

Neviem si predstaviť bolesť a utrpenie, ktoré prežívaš. Ale zvíťazíš! Sláva Ukrajine! komentoval zo Švédska @prescottscorner.

Posielam lásku a podporu z Ameriky. Každý deň mi Ukrajinu pripomínajú modro-žlté vlajky v okolí, komentoval užívateľ Caterpillar House.

Vo videu Uliana ukázala aj to, ako vyzerá jej život teraz. A hoci je všade veľa trosiek a mnohokrát sa ozýva alarm, ona ukazuje odolnosť života, ktorý pokračuje: stretáva sa s priateľmi v baroch, venčí psa a pritom sleduje, ako sa jej mesto obnovuje, no smúti nad stratou blízkych, ktorí zomreli.

@ulkashvd #war #russians #Ukraine ♬ оригінальний звук - Uliana
NEPOUZ, dubaj, the loop Čítajte viac Počasie už nebude dôležité: V pláne je 93-kilometrová krytá cyklistická superdiaľnica nepouz, akrobati Čítajte viac Vystúpenie sa skončilo tragédiou: Akrobatka zomrela pred očami divákov, manžel ju nezachytil, zanechala dve deti žralok Čítajte viac Žralok zožral Rusa, papagáj mu vyďobal oči, klokan ho prepadol: Ukrajinci stratili zábrany v čiernom humore Venezuela, Halloween Čítajte viac Inšpirovaní Rusmi? Do autoritárskej exotiky sa odvážili už aj Nemci, na výletnej lodi priplávali po 15 rokoch

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Ukrajina #vojna na Ukrajine