Súkromný ostrov? Niektoré sú prekvapivo cenovo dostupné

Vlastniť nehnuteľnosť na dobrom mieste, so slušnou výmerou a s dobrým prístupom ku všetkým potrebným zdrojom je výhodné. Bohatí ľudia radi investujú do kúskov planéty, no skutočným luxusom je vlastniť súkromný ostrov. Alebo že by to nebolo až také nedostupné?

04.06.2022 07:00
debata

Vlastný kúsok raja, súkromný minisvet je mimoriadne príťažlivý a môže sa zdať ako nedosiahnuteľný sen. Je to prísľub pokoja, potenciál nekonečného relaxu. Možno je to len ilúzia vlastného kráľovstva, ale zároveň veľmi hmatateľná realita podporená listom vlastníctva.

Súkromné ostrovy sú roztrúsené po celom svete, vedľa nich kotvia maxijachty alebo parkujú minilietadlá. V Európe je množstvo súkromných ostrovov v južnom Švédsku, Taliansku, ale najmä Grécku.

Niektoré sú však prekvapivo lacné, od 5 eur za meter štvorcový, iné stoja rovnako ako byty v Bratislave – po 5000 eur za meter štvorcový.

Najväčší z nich, brazílsky Ilha das Pacas, má rozlohu asi 150 kilometrov štvorcových, čo je asi trikrát viac ako Manhattan.

Päť najlacnejších ostrovov stojí od 37 000 eur (Small Island v USA) do 53 000 eur (ostrov Forbes v Kanade).

Tenerife, pláž, more, leto, dovolenka, cestovanie, slnečníky, rezort, Playa de Las Americas, Kanárske ostrovy Čítajte viac Budú sa prepisovať atlasy: 15 známych ostrovov, ktoré zmiznú už počas vášho života ocho rios, jamajka, pláž, more, exotika, Čítajte viac Je po zázraku! COVID napadol jeden z posledných neinfikovaných rajov. Na vine misionári Káhira, tanec, Čítajte viac Obľúbené letovisko dostane 5. najväčšie vyhliadkové kolo sveta. Výhľad bude 50 km

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ostrovy