Tento grécky ostrov očaril najbohatšieho muža sveta. Kúpiť sa mu ho nepodarilo...

Aj dnes môžu cestovatelia do Grécka nájsť mnoho skrytých destinácií, ktoré si zachovávajú svoju takmer nedotknutú krásu. Skvelým príkladom je Trizonia, malý ostrov, ktorý takmer kúpil grécky magnát Aristoteles Onassis.

11.06.2023 06:00
ostrov Trizonia, Grécko, Iónske more,... Foto:
Trizonia
debata

Grécko má veľmi dlhé a členité pobrežie a nespočetné množstvo ostrovov, a tak stále existuje množstvo miest, kde sa človek môže cítiť ako mimo civilizácie.

Jedným z takýchto ostrovov je bezpochyby Trizonia, ktorá sa nachádza v Korintskom zálive len 400 metrov od juhozápadného pobrežia regiónu Fokida.

Hovorí sa, že ostrov dostal svoj názov podľa zvuku cvrčkov, ktoré tu vždy počuť cvrlikať. Keď sem v 60. rokov zavítal grécky lodný magnát Aristoteles Onassis, okamžite si ho zamilovala a rozhodol sa ho vlastniť.

Pláž Egramni na Lefkade.
Chora na ostrove Astypalea
+12Chora na ostrove Folegandros.

Čo však inde šlo ako po masle a stačilo ukázať plnú peňaženku, s ostrovom nehlo. Hoci Onassis miestnym obyvateľom ponúkal za miesto obrovskú sumu peňazí, obchod sa nekonal.

Miestni obyvatelia ho odmietli a povedali, že ich raj nie je na predaj, Greek Reporter.

Onassis odišiel so zvesenou hlavou a ako útechu si kúpil ostrov Skorpios v Iónskom mori, z ktorého urobil svoj osobný eden a kde je aj pochovaný.

Žiadne autá

Ostrov Trizonia mnohí nazývajú zázrakom prírody. Počas pobytu na ostrove, ktorý má len 2,4 kilometra štvorcového, môžu cestujúci zabudnúť na celý zvyšný svet, vrátane áut, motoriek, hluku a, čo je najdôležitejšie, všetok stres.

Každý sa tu pohybuje len na bicykloch, vďaka čomu je prostredie mimoriadne tiché a pokojné.

Trizonia je tiež ostrovná záhrada, ktorá sa môže pochváliť mandľami, opunciami, eukalyptami, cezmínou, slivkami a olivovníkmi, ako aj borovicami a cédrami.

More, ktoré ostrov obklopuje, je mimoriadne pokojné, s tmavomodrými krištáľovo čistými vodami.

Letisko na ostrove Korfu.
Tento rok sa lepšie predávali zájazdy do...
+18Oia, Grécko

Domáci sú k turistom priateľskí, pravda, ak zachovávajú pravidlá a nerušia pokoj raja.

V lete je na ostrove najmenej 600 až 1000 ľudí. Okrem baru sa tu nachádzajú štyri reštaurácie s množstvom čerstvých rýb a dva bufety.

V zime sa však Trizonia mení na skutočnú oázu ticha – je tu len štyridsať až päťdesiat obyvateľov, ktorí si počas sychravých dní užívajú vzájomnú dobrú spoločnosť, dobré víno a dobré jedlo.

NEPOUZ, Grécko, dovolenka, Mykonos, cestovanie Čítajte viac Ideálna letná destinácia? Týchto 8 gréckych ostrovov! A letenky sa začínajú na cenovke 70 eur Oia, Grécko, domy, more, domy, veterné mlyny, biele domy, dovolenka, večer, západ slnka Čítajte viac Najvychytenejšie grécke destinácie sú pre domácich nad rozpočet. Dovolia si ich Slováci? Řecko nás baví, Grécko, bloger Čítajte viac Cestovateľ Zdeněk: Do Grécka choďte autom, vyhnete sa tak miestam so zlým počasím

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Grécko #Onassis #ostrovy