V októbri k moru? Týchto 5 destinácií Európy stále ponúka horúce pláže, no teraz za babku

Milujete teplo a nemienite sa ho vzdať ani na jeseň? Zároveň však nechcete cestovať príliš ďaleko, ba dokonca ani mimo Európy? Ktoré destinácie starého kontinentu ponúkajú horúce pláže aj v októbri?

02.10.2023 06:00
debata

Kréta

More má okolo tohto krásneho gréckeho ostrova aj v októbri príjemnú teplotu okolo 22 stupňov, no ak nie ste zástancom kúpania v chladnejšej vode, relax nájdete aj na stále rozpálenej pláži. Výhoda? Omnoho menej ľudí ako počas letných prázdnin a tiež nižšie ceny.

Pláž Elafonissi na ostrove Kréta. Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, pláž Elafonissi, Kréta, Grécko Pláž Elafonissi na ostrove Kréta.

Cyprus

Tretí najväčší ostrov v Stredozemnom mori láka aj teraz na more, ktoré dokáže októbrové slnko rozohriať až na 24 stupňov, pričom teplota vzduchu stále atakuje vriace tridsiatky.

Pôvodný turecký hostinec Büyük Han.
Turecký zmrzlinár.
+29Ulice tureckej časti Nikózie.
San Sebastián, Španielsko, pláž, more, leto, dovolenka, palác, piesková pláž, opaľovanie, kúpanie Čítajte viac Španielsko, Grécko, Turecko, Taliansko budú pre mnohých európskych turistov o 5 rokov no-go zónou

Malta

Anglicky hovoriaci ostrov je aj v októbri celkom horúci a jeho vody sú stále vhodné na kúpanie aj pre menej otužilých či deti – nie je ničím výnimočným, že teplomer v mori ukáže aj 24 stupňov.

Zátoka St. Nicholas na ostrove Comino.
Zátoka Xlendi na ostrove Gozo.
+10Na prejdenie ostrova Comino stačí dovolenkárom...

Gran Canaria

Tretí najväčší ostrov Kanárskych ostrovov ponúka hory, piesočné duny, ale aj pekné pláže, z ktorých ani pokročilý dátum nevyženie dovolenkárov. More láka na 23 stupňov, vzduch máva okolo 25.

Najznámejším z Kanárskych ostrovov - Gran Canaria. Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Kanárske ostrovy, Gran Canaria Najznámejším z Kanárskych ostrovov - Gran Canaria.

Azory

Portugalské súostrovie s dychberúcou dramatickou prírodnou scénou ponúka aj v októbri skvelých až 26 stupňov, pričom teplota vody dosahuje stále „kúpateľných“ 22 stupňov.

Verdelho z Pico pil aj Ruský cisár a Lenin
Pico – najvyšší vrch Portugalska /stál som na...
+11Farský kostol svätého Sebastiána v typickom...
cestovanie, cestovateľ, ruksat, travel, turista, turistika, dovolenka, záliv, muž, objvavovanie, zážitky, dobrodružstvo Čítajte viac Nechal frajerku a precestoval celý svet bez lietania. Lásku mu nakoniec priniesla pandémia Newyorský Manhattan Čítajte viac 340 000 milionárov: Toto je najbohatšie mesto sveta. Miliardárom sa však páči inde India Čítajte viac Najsexi ľudia na svete? Indovia. Druhí sú Američania, Česi na 28. mieste a čo Slováci?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Európa #október #dovolenka pri mori