Keď sa lacná stredomorská dovolenka predraží: Hrozia 1200-eurové pokuty za priestupky

Zákony a pravidlá sú na to, aby sa dodržiavali a ich neznalosť nikoho neospravedlňuje. Dajte si pozor, aby sa vaša dovolenka pri Stredozemnom mori nepredražila kvôli zbytočnej pokute...

01.04.2024 06:00
Benidorm, Španielsko, pláž, more, dovolenka, Foto:
Benidorm
debata

Pre mnohých je leto bez pláže a mora nepríjemnou predstavou, a preto je Španielsko jednou z top destinácií v Európe, kam smerujú dovolenkové kroky aj tisícov Slovákov.

Tak ako všade, aj na plážach však platia pravidlá, ktoré všetci turisti musia dodržiavať. A to aj tie, ktoré sú málo známe. V opačnom prípade hrozia pomerne prísne sankcie.

V tomto prípade je reč o pobyte na pobreží v nočných hodinách. Návšteva pláže v Benidorme je totiž medzi polnocou a siedmou hodinou ráno prísne zakázaná. Každý, koho tam v týchto časoch pristihnú, môže dostať pokutu až takmer 1200 eur.

Ronda, Španielsko, Andalúzia
Video
Ilustračné video / Zdroj: Pixabay.com

Okrem vstupu je zakázané aj nočné kúpanie a spanie na pláži.

Zákaz vydali miestne úrady kvôli bezpečnosti návštevníkov, voda je totiž v noci nepredvídateľná a kúpajúcim – často aj pod vplyvom alkoholu – hrozí utopenie.

Ďalším dôvodom zákazu je každonočné upratovanie pláží, pri ktorom by ľudia nemali zavadzať.

Ďalšie šokujúce zákazy

Tento celkom logický zákaz však nie je jediným pravidlom, ktoré treba na pláži dodržiavať. Dovolenkári tu nesmú ani stavať obľúbené hrady z piesku, ktoré by mohli zavadzať plavčíkom.

Zakázané sú tiež loptové hry mimo vyhradených priestorov, ako aj „rezervovanie“ si miest na pláži pomocou rozprestretého uteráka. Za pohodené uteráky tu vyberajú pokuty 150 eur.

A peňaženku o 1000 eur odľahčí aj nerešpektovanie červenej vlajky, teda zákazu kúpania. Za odhaľovanie sa na nenudistickej pláži môžete očakávať 650-eurovú pokutu.

dovolenka, more, prázdniny, Korfu, Grécko, plachetnica, jachta Čítajte viac Okolo Španielska sa deje niečo podivné (a desivé): Lodiam hrozí nečakané nebezpečenstvo Rupit, Katalánsko, Španielsko, dedina, cestovanie, dovolenka Čítajte viac Okolie Barcelony má už dva a pol roka vážny problém: Mali by si turisti rozmyslieť dovolenku v Katalánsku? NEPOUZ, Austrália, záhada Čítajte viac Na pláži sa vynoril neznámy valcovitý predmet, polícia varuje ľudí, že môže byť toxický

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #pokuty #pláže