Lietadlo 4 hodiny nemohlo vzlietnuť, môže za to nepochopiteľný nápad pasažiera

Na palube lietadiel sa počas letu dejú mnohé podivné udalosti, od hádok až po ohrozovanie bezpečnosti celého osadenstva. Tentoraz sa nepríjemná udalosť stala ešte na letisku tesne pred odletom. Kvôli bizarnému nápadu, ktorý jeden z pasažierov hneď aj zrealizoval, nemohol stroj vzlietnuť a meškal niekoľko hodín.

20.03.2024 06:00
debata (1)

Let CZ8805 China Southern Airlines mal pôvodne odletieť z mesta Sanya na juhu Číny do Pekingu okolo 10:00 miestneho času, no od zeme sa podľa aplikácií Flightradar24 a Flight Aware odlepil až okolo 14:16 miestneho času.

Dôvodom podľa CNN bolo, že jeden z pasažierov vhodil do motora lietadla mince. Video, ktoré sa objavilo na internete, ukazuje letušku, ako zisťuje, kto a koľko mincí do motora vhodil. Odpoveď bola, že tri až päť.

Hoci to nie je veľké množstvo, aj niekoľko kovových krúžkov môže spôsobiť haváriu, a preto ich technici museli najprv odstrániť.

Cestujúceho, ktorý tento skutok spáchal, vzápätí odviedla letisková polícia, informovali čínske aerolínie Southern Airlines.

lietadlo, pilotka, kokpit, lietanie, cestovanie, dovolenka Čítajte viac 10 najkrajších pilotiek: S ktorou by ste chceli letieť najbližšie?

Modlitba?

Letecká spoločnosť v reakcii na incident vydala na svojom oficiálnom účte na sociálnej sieti varovanie pred „necivilizovaným správaním“ a uviedla, že „hádzanie mincí do lietadla predstavuje hrozbu pre bezpečnosť letectva“.

Podobné udalosti sa v Číne stali už aj v minulosti – poverčiví a ustráchaní cestujúci totiž veria, že hodenie pár mincí do motora prinesie ich letu šťastie.

Vlani v októbri bol v Kantone odložený let spoločnosti China Southern Airlines po tom, ako pasažier hodil mince smerom k lietadlu.

V roku 2021 bol let GX Airlines medzi Weifangom a Haikou úplne zrušený, keď sa na zemi pri stroji objavilo niekoľko mincí zabalených v červenom papieri.

A v roku 2017 starší cestujúci hodil mince do lietadla China Southern Airlines počas nastupovania na šanghajskom medzinárodnom letisku Pudong a tvrdil, že to bola „modlitba za bezpečný let“.

lietadlo, dovolenka, let, cestovanie, cestujúci, letenka Čítajte viac Ruský výrobca testuje nové lietadlo. Môže byť spoľahlivé, no bude "výrazne horšie" ako západné lietadlo, let, lietanie, doprava, pasažierka, cestovanie, káva, hudba, slúchadlá, dovolenka, Čítajte viac Nevymieňajte si počas letu sedadlá. Môžete to trpko oľutovať Nemecko Lufthansa lietadlo Čítajte viac Pilotovi nepovolili pristátie, tak na oblohu nakreslil 24-kilometrový falus (foto)

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #lietadlo