Nevymieňajte si počas letu sedadlá. Môžete to trpko oľutovať

Nadšene vojdete do lietadla, nájdete svoje miesto, usadíte sa, a v tom zistíte, že hneď vo vedľajšom rade je voľné vaše vysnívané miesto pri okne. Či už ostalo prázdne, lebo si ho nik nevšimol pri rezervácii, alebo sa pasažier jednoducho nedostavil do lietadla, je jedno. Hlavné je, že sa môžete presadiť... Môžete?

30.06.2023 06:00
lietadlo, let, lietanie, doprava, pasažierka,... Foto:
debata

Niektoré spoločnosti s presádzaním cestujúcich nemajú problém, inde vás to však môže vyjsť poriadne draho. Závisí to od toho, s akými aerolíniami letíte a na aké sedadlo sa pokúšate presunúť…

Dobrou správou je, že ak ste v ekonomickej triede a jednoducho sa presúvate na podobné miesto inde v lietadle, nemalo by sa stať nič.

cestovanie, let, lietadlo Čítajte viac Vedeli ste o nich? Toto je 8 vecí, ktoré vám dajú v lietadle zadarmo, stačí požiadať

Ak je však vaším snom sedadlo s väčším priestorom na nohy alebo dokonca v inej kategórii kabíny, budete si musieť toto potešenie odoprieť. Alebo rátať s dodatočnými nákladmi, ktoré môžu byť rôzne vysoké.

Hovorca leteckej spoločnosti Emirates pre Stuff NZ vysvetlil, že pasažieri, ktorí sa po odlete lietadla pokúsia zmeniť sedadlo na pohodlnejšiu možnosť, by mali počítať s doplatkom.

Povedz to svojej letuške

Avšak bez ohľadu na to, či sa sťahujete na sedadlo rovnakej triedy alebo drahšie, mali by ste o svojom presune letušky informovať.

Prečo?

Okrem iného treba zvážiť také dôležité veci, ako je rozloženie hmotnosti a pohyb po lietadle, ktorý môže byť na začiatku letu nebezpečný.

Väčšina leteckých spoločností ponúka cestujúcim možnosť priplatiť si za konkrétne sedadlo vopred, aby po nastúpení na palubu nemuseli pasažierov presúvať.

Austrálska letecká spoločnosť Qantas však tiež ponúka cestujúcim možnosť uistiť sa, že nesedia vedľa nikoho iného.

Možnosť sedadiel „Neighbour Free“ umožňuje cestujúcim v ekonomickej triede zaplatiť poplatok, aby zostalo miesto vedľa nich prázdne. Ak sa však lietadlo na poslednú chvíľu naplní, poplatky za prázdne sedadlá sa vracajú.

lietadlo, GreatFlyer, Wizzair, Skiathos Čítajte viac Video zachytilo šialené pristávanie lietadla nad hlavami turistov: Jedného minul podvozok len o chlp krídlo, lietadlo, Seagle Air Čítajte viac Nestratili ste náhodou Boeing? Obrovské lietadlo sa našlo na poli, nikto nevie, ako sa tam dostalo

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #lietadlo