Najšpinavšie mestá: Ako smog obmedzuje bežné životy miliónov?

Znečistenie ovzdušia je globálnym problémom, ktorý zasahuje životy obrovského množstva ľudí. Niektoré mestá bojujú s extrémnymi hladinami znečistenia, čo vážne ohrozuje zdravie obyvateľov. Tu je desať najznečistenejších miest na svete a spôsob, akým tieto problémy obmedzujú každodenný život a vyvolávajú reštriktívne opatrenia zo strany miestnych a regionálnych vlád.

09.12.2023 06:00
debata

Dillí, India

Hlavné mesto Indie, čelí alarmujúcim hladinám znečistenia ovzdušia. Občania sa musia vyrovnávať s obmedzením vo vonkajších aktivitách a zvyšujúcim sa výskytom respiračných ochorení.

N8števa chrámu v smogu.
Tento letecký pohľad ukazuje smog obklopujúci...
+5Letecký pohľad ukazuje smog obklopujúci...

Dháka, Bangladéš

V Dháke sa snažia bojovať proti vysokým hladinám znečistenia výrazne obmedzujúcimi opatreniami.

Peking, Čína

Peking, známy svojimi smogovými problémami, zavádza prísne obmedzenia na obmedzenie emisií a zlepšenie kvality ovzdušia, no obyvatelia stále čelia výzvam spojeným s každodenným dýchaním.

Lima, Peru

V Lime zhoršená kvalita ovzdušia vedie k mnohým reštriktívnym opatreniam pre ochranu verejného zdravia.

Chorvátsko, more, jazero Dračie oko, Rogoznica, Dalmácia, dovolenka, cestovanie, Jadran, Stredozemné more Čítajte viac Kliatba slepého brata a tajomné bublanie: Chorvátske slané jazero sa na vás pozerá

Ulanbátar, Mongolsko

Ulanbátar sa potýka s nesmierne vysokými koncentráciami znečisťujúcich látok, čo má vplyv na zdravie obyvateľov a ich denný život. Vláda podľa potreby pravidelne vydáva odporúčania na obmedzenie pobytu vonku.

Almaty, Kazachstan

Znečistenie ovzdušia v Almaty vedie k zavádzaniu opatrení, ako sú obmedzenia premávky a snaha o zlepšenie verejnej dopravy. Miestni predstavitelia často zavádzajú obmedzenia v pohybe a vo verejných aktivitách.

Káhira, Egypt

Aj Káhira čelí problémom s kvalitou ovzdušia, čo vedie k opatreniam ako sú časové obmedzenia pre prácu priemyselných podnikov a presuny na alternatívne energetické zdroje.

Karáči, Pakistan

V Karáči sa veľa obyvateľov musí vyrovnať so zvýšeným rizikom respiračných ochorení v dôsledku znečistenia ovzdušia.

Istanbul, Turecko

Istanbul tiež bojuje proti znečisteniu a vyvíja opatrenia na ochranu obyvateľstva vrátane obmedzení premávky a podporovania ekologickej mobility.

Budapešť, Maďarsko, Dunaj, parlament, mosty Čítajte viac Poznáme najlepšie a najhoršie turistické atrakcie Európy. Aké majú vstupné?

Bangkok, Thajsko

Ani metropolu Thajska znečistenie ovzdušia neobišlo, a tak sa usiluje podporovať ekologické opatrenia.

Rio de Janeiro, Brazília, pláž, more Čítajte viac Vyčistili pláž a vo vode sa konečne dá kúpať. Prvý raz po 10 rokoch Filipíny, chocolate hills, čokoládové kopce, Čítajte viac Medzinárodný škandál: Agentúra v reklamnom videu za 828 000 eur použila obrázky z cudzích krajín

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #znečistenie #smog