Najdrahšie mestá sveta roku 2023: Rebríček, ktorý radšej nechcete vidieť...

Miami, Dubaj, Jakarta a New York zaznamenali najväčšie zvýšenie nákladov na život. Ktoré mesto je na prvej priečke?

22.12.2023 06:00
debata (1)
Najdrahšie mestá sveta
Video
Zdroj: TV Pravda, Pixabay.com

Životné náklady sú jedným z kľúčových faktorov, ktoré ovplyvňujú každý deň obyvateľov, ale aj rozhodnutie, kam sa (ne)presťahovať. Zlou správou je, že náklady na život sa za posledný rok globálne zvýšili, píše QZ.

Niektoré mestá ich zvýšenie pocítili viac. Index životného štýlu Juliusa Baera, ktorý každoročne hodnotí najdrahšie mestá sveta, zistil, že Ázia je najdrahším regiónom pre luxusný život a práve tam sa nachádza aj najdrahšie mesto sveta. Šanghaj, vlaňajšie mesto číslo 1, sa tento rok ocitol na druhom mieste.

Index od Juliusa Baera, švajčiarskeho finančného manažéra, hodnotí náklady na 20 položiek spojených s luxusným kozmopolitným životným štýlom, ako sú prémiové rezidenčné nehnuteľnosti, luxusné autá, lety v obchodnej triede a extravagantné večere.

rodina, cestovanie, cestovný pas, dovolenka, kontrola, letisko, turisti, colnica, mama, otec, deti, rodičia, Čítajte viac Chceli ušetriť, tak vzali deti na dovolenku počas školského roka. Na Vianoce im došla šialená pokuta Titanic, ponorka Čítajte viac Máme zachraňovať boháčov, ktorí hľadajú vzrušenie v ponorke či na Evereste? Milióny zaplatíme my všetci lietadlo, let, lietanie, doprava, pasažierka, cestovanie, káva, hudba, slúchadlá, dovolenka, Čítajte viac Nevymieňajte si počas letu sedadlá. Môžete to trpko oľutovať

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #rebríček #mestá #najdrahšia