Chceli ušetriť, tak vzali deti na dovolenku počas školského roka. Na Vianoce im došla šialená pokuta

Samozrejme, že dovolenky, najmä destinácie zamerané na detských návštevníkov, sú najdrahšie počas prázdnin a naopak, cez školský rok majú ceny viac než lákavé, aby pritiahli aspoň pár turistov. Zľavy počas školy sa rozhodla využiť aj mladá rodina s troma deťmi, no to ešte netušila, ako dopadne.

01.07.2023 06:00
debata (3)

Paul Benson (35) a jeho manželka Jessica (34) z Redcaru v Severnom Yorkshire vzali svoje deti počas školského obdobia do Disney Worldu na Floridu, aby si ich deti užili, no zároveň aby poriadne ušetrili. A nebolo to málo: výlet ich vyšiel o vyše 9000 eur výhodnejšie oproti prázdninovému obdobiu.

A aby si cestovanie užili dokonale, vzali rodičia deti na dovolenku počas školského roka hneď dvakrát.

V oboch prípadoch dostala rodina pokutu 280 eur za neprítomnosť detí v škole, čo predstavovalo 550 eur.

Otec troch detí hovorí, že jeho deti boli v škole „vylúčené“ z kolektívu a ich učitelia im dali pocítiť, že ich výlety sú nejakým druhom „kriminálnej činnosti“.

Paul aj Jessica však obhajovali svoje rozhodnutie naplánovať si rodinné výlety na september, pretože sa im podarilo ušetriť neuveriteľných 9400 eur.

„Netrápila nás ani tak pokuta, ale práve jej udelenie znamenalo, že náš spoločný čas s rodinou bol trestnou činnosťou,“ posťažoval sa na nedostatok pochopenia zo strany školy otec.

Argumentoval tým, že ak by si rovnaký výlet doprali počas letnej sezóny, dvojtýždňový rodinný pobyt by ich stál 14000 eur. V septembri ich dovolenka vyšla len na 4300 eur.

Rodina sa pýta, či si dovolenku snov môžu dopriať len boháči, ktorým je jedno, koľko za výlet do Disney Worldu zaplatia počas hlavnej sezóny. Nie sú to vraj rovnaké príležitosti.

Prvýkrát vzali rodičia svoje dve deti, Ruby a Georgea, zo školy v septembri 2018. Potom po pandémii si naplánovali rodinnú dovolenku druhýkrát v roku 2022. Tentoraz tieto dve deti, ktoré majú teraz 12 a 10 rokov, sprevádzala aj ich mladšia sestra Olive, ktorá má takmer 2 roky.

Paul svoju obhajobu zakončil tým, že cestovanie je tiež formou vzdelávania, keďže deti spoznávali iné kultúry a zažili nové veci.

planéta, Zem, zemeguľa, reliéf, vesmír, Čukotka, Aljaška, Beringov prieliv, 3D, NASA Čítajte viac Delia ich 3 kilometre, a zároveň celý svet: Prekliate Diomedove ostrovy patria Rusku aj USA kláštor, Španielsko Čítajte viac Top dedina sveta aj najkrajšia ulica Európy: Jedna krajina vyhrala hneď v dvoch rebríčkoch UNESCO Albánsko Kukës tunely bunkre komunizmus Čítajte viac Dlhý podzemný tunel z čias komunizmu otvoria turistom, vedie od radnice k veliteľskému centru s 37 miestnosťami
3 debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #školský rok #Disney World