Bratislava je podceňované mesto: Stojí vraj za odskočenie z Viedne. Čo tu odporúča T+L zažiť?

Tak to býva: v tieni veľkých slávnych metropol sa často krčia menej známe, no krásne a návštevy hodné mestá, ktoré by si mali turisti aspoň "odskočiť" prezrieť.

30.10.2023 06:00
Bratislava, Dunaj, Bratislavský hrad, Kamzík Foto:
Bratislava zhora.
debata (1)

Cestovateľský magazín Travel and Leisure medzi takého „super očarujúce“ mestá, ktoré stoja za „jednodňový výlet“, zaradil aj Bratislavu. Hoci sa slovenská metropola prezentovala titulom 72-hodinové mesto a rozhodne je tu čo obdivovať dlhšie ako jeden deň.

Magazín píše, že okrem nekonečne romantických parížskych uličiek, majestátnych viedenských palácov a hadiacich sa benátskych kanálov sú v Európe aj ďalšie zaujímavosti a dokonca je celkom možné, že tie najkrajšie miesta objavia návštevníci práve na skromnejších miestach, mimo týchto ikonických atrakcií.

Podľa cestovateľských odborníkov magazínu je na starom kontinente skvelé práve to, že je tu pokope mnoho príťažlivých destinácií a za krátky čas sa dá navštíviť viacero top miest. A to aj vďaka skvelej a dobre prepojenej verejnej doprave.

rekord, Čítajte viac 24 hodín adrenalínu: Dvaja priatelia navštívili 9 metropol za 1 deň: Najviac ich potrápila Bratislava

Presne tak sa v Bavorsku dá obdivovať Mníchov, ale kraj je skvelou základňou aj pre návštevu Álp a dokonca Rakúska.

Z Londýna je zasa jednoduchá, len trojhodinová, cesta do stredovekého mesta Bruggy. A podobne aj poľský Štetín je obľúbeným pobrežným mestom, ktoré je z Berlína vzdialené len dve hodiny vlakom.

A, samozrejme, „Bratislava, pôvabné hlavné mesto Slovenska, ktoré nie je takou populárnou destináciou ako Viedeň, ale zo slávnej rakúskej metropoly je to len hodinu cesty vlakom a stojí za nenáročný jednodňový výlet“.

Tu je 13 veľkolepých „druhých“ európskych miest, ktoré podľa T+L rozhodne stoja za celodenný výlet, odskočenie si z hlavnej dovolenkovej destinácie.

Viedeň – Bratislava

Úžasná vec na Viedni je, ako blízko je k toľkým top európskym mestám – Praha, Budapešť a Mníchov sú len niektoré. Ale práve Bratislava je tým najpohodlnejšie dosiahnuteľným susedom Viedne, píše T+L. Hlavné mesto Slovenska je kultúrnym srdcom jednej z najviac podceňovaných krajín sveta, uvádza portál.

Do Bratislavy sa z Viedne dostanete vlakom za hodinu za neskutočných v prepočte 12 dolárov, nadchýna sa T+L.

Kde sa ubytovať? Magazín odporúča Hotel Michalská Brána v historickom centre mesta, ktorý má nenápadný tradičný exteriér, no vo vnútri je úplne moderný. Najobľúbenejšie bary a kluby v meste sú vzdialené len pár sekúnd, rovnako ako nádherný Bratislavský hrad.

Kde sa najesť? Podľa T+L ponúka Modrá Hviezda stredoeurópske jedlá s atmosférou za prekvapivo nízku cenu a so svojimi tradičnými slovenskými špecialitami býva často hodnotená ako jedna z najlepších reštaurácií v meste.

Čo v Bratislave robiť? Oplatí sa vydať sa von z mesta na prehliadku okolitých viníc a vinárstiev, radí T+L. Slovensko, ako večný smoliar, má podľa magazínu nesmierne podceňovaný vinársky priemysel. „A ak vám víno nevonia, Slovákom nie je ani výroba piva úplne cudzia.“

Trojicu budov na Hlavnom námestí a ďalšie dve v...
Bratislava
+3Panoráma Bratislavy je na pohľad nádherná,...
  • Mníchov – Salzburg
Salzburg Foto: SHUTTERSTOCK
Salzburg, Rakúsko Salzburg
  • Berlín – Štetín
  • Paríž – Luxemburg
  • Benátky – Pula
Chorvátsko, Pula Foto: SHUTTERSTOCK
Chorvátsko, Pula, koloseum, NEST1 NEPOUZI Chorvátsko, Pula
  • Londýn – Bruggy
Bruggy Foto: SHUTTERSTOCK
Bruggy, Belgicko, domy, kanál, voda, rieka, Bruggy
  • Zürich – Vaduz
  • Bern – Lausanne
  • Bilbao – Biarritz
  • Amsterdam – Gent
  • Helsinki – Tallinn
  • Tanger, Maroko – Tarifa, Španielsko
  • Lisabon – Cáceres
Bratislava, Hlavné námestie Čítajte viac Nepohodlná veža, les v strede mesta. Poznáte tajomstvá slovenskej metropoly? Budapest , pr, nepouzivat Čítajte viac Jesenný výlet, ktorý neoľutujete: Tipy, ako prežiť v Budapešti nezabudnuteľných pár dní Čile, rieka, vodopád Čítajte viac Len 5 vodopádov Slovenska má titul národná prírodná pamiatka. Poznáte ich?

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava