Najvýhodnejšia dovolenková destinácia Európy? Úplne inde ako by ste čakali

Ak hľadáte dovolenku, ktorá vás nezruinuje, možno sa obzeráte po osvedčenom Chorvátsku alebo obľúbenom Taliansku. V skutočnosti je destinácia s najlepším pomerom ceny a kvality úplne inde.

15.04.2024 06:00
Algarve, Portugalsko, more, dovolenka, Tavira Foto:
Tavira, Algarve
debata

Top dovolenku za skvelé peniaze si podľa analýzy užijete na starom kontinente v Algarve v Portugalsku.

Región odborníci označili za piatu najhodnotnejšiu destináciu na svete pre rok 2024. Rebríček britskej spoločnosti Post Office hodnotí dovolenkové miesta podľa toho, čo v nich turisti za svoje peniaze môžu dostať.

Algarve sa umiestnilo najvyššie z celej Európy a tromflo aj také osvedčené klasiky ako turecký Marmaris či bulharské Slnečné pobrežie, kde ceny za posledný rok vzrástli.

Portugalsko
Video
Zdroj: Pixabay.com
Rodinka pozoruje z vrcholu útesu surfistov...
Maják v Cabo da Roca.
+9Porto je druhým najväčším mestom Portugalska,...

Správa hodnotila dovolenkové miesta pomocou analýzy cien ôsmich obľúbených položiek. Odborníci zistili, že šálka filtrovanej kávy v Algarve vyjde len na 1 euro, fľaša miestneho piva stojí 2,60 a pohár vína 2 eurá.

Správa tiež uviedla, že priemerná trojchodová večera pre dvoch – vrátane fľaše domáceho vína – stojí v obľúbenom letovisku 46 eur, čo je menej ako polovica toho, čo by ste zaplatili v lokalitách ako Nice.

Algarve Foto: Pixabay.com/shogun
Algarve, Portugalsko, more, dovolenka, pláž, cestovanie Algarve

Na vrchole celkového rebríčka sa umiestnilo mesto Hoi An vo Vietname, za ním nasledovali Kapské Mesto v Južnej Afrike, Mombasa v Keni a Tokio v Japonsku.

Vietnam zvíťazil vďaka kombinácii klesajúcej sily meny a 14,4 %-nému poklesu miestnych cien. Celková suma v Hoi An za osem skúmaných položiek bola 60 eur, zatiaľ čo v európskom víťazovi, Algarve, to bolo 70 eur.

15 najlepších dovolenkových destinácií pre rok 2024

  1. Hoi An, Vietnam
  2. Kapské Mesto, Južná Afrika
  3. Mombasa, Keňa
  4. Tokio, Japonsko
  5. Algarve, Portugalsko
  6. Sharm el-Sheikh, Egypt
  7. Slnečné pobrežie, Bulharsko
  8. Kuta, Bali
  9. Marmaris, Turecko
  10. Paphos, Cyprus
  11. Penang, Malajzia
  12. Phuket, Thajsko
  13. Dillí, India
  14. Costa Del Sol, Španielsko
  15. Montego Bay, Jamajka

Čo milujú cestovatelia na Algarve

Podľa recenzií cestovateľov na Tripadvisore je portugalská destinácia plná krásnych pláží, priateľských ľudí, skvelých golfových možností a to všetko pod teplým slnkom.

Lagos na juhu regiónu má históriu, úžasné pláže a úžasnú scenériu, Faro zasa ponúka čarovné staré mesto a rušné hlavné nákupné ulice s pestrou paletou obchodov a reštaurácií a skvelou atmosférou. Carvoeiro má všetko: úžasný výber barov a reštaurácií, krásnu promenádu na vrchole útesu a možnosti výletov loďami priamo z pláže do známych jaskýň Benagil.

lietadlo, letisko, cestovanie, turizmus Čítajte viac Najväčšie letisko sveta bude kolosálne. Do roku 2050 vybaví 250 miliónov cestujúcich ročne San Sebastián, Španielsko, pláž, more, leto, dovolenka, palác, piesková pláž, opaľovanie, kúpanie Čítajte viac Nemusíte cestovať ďaleko: Turisti vybrali 3 najlepšie pláže a všetky máme v Európe cirkev, kňaz, biblia, omša, kostol, kresťania, kríž, Kristus, Ježiš Čítajte viac V portugalských kostoloch slúžia omše aj ženy. Nie je to vraj žiadna novinka

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #letná dovolenka