10 zaujímavostí o Nemecku: Tušili ste o tom?

Nemecko láka návštevníkov svojou bohatou históriou a rozmanitým kultúrnym dedičstvom. Berlín je dynamickým ohniskom umenia, dizajnu a nočného života, ponúka nekonečné možnosti objavovania moderných trendov.

08.01.2024 06:00
debata
10 zaujímavých faktov o Nemecku
Video
Zdroj: Shutterstock.com, Pixabay.com, Pravda.sk

Ani nemecká kuchyňa sa nenechá vo svetovom meradle zahanbiť: do pokušenia privádza svojimi tradičnými jedlami, ako je bratwurst a schnitzel, v ktorých sa miešajú lahodné chute rôznych kútov krajiny.

Pre milovníkov prírody je tu krajina bohatá na malebné scenérie, od Álp až po zelené doliny okolo Rýna.

Zároveň Nemecko exceluje v spojení histórie s inováciami, čo je viditeľné nielen vo svetoznámom technologickom priemysle, ale aj v starobylých zámkoch a pamiatkach, ktoré ožívajú v každom rohu krajiny.

Tu je niekoľko zaujímavých faktov o Nemecku, o ktorých ste nevedeli?

kebab, sendvič, jedlo, rýchle jedlo, fast food, fastfood, mäso, žemľa Čítajte viac Žiadne klobásky. V Nemecku kraľuje fastfoodom 15 000 stánkov s kebabmi Nemecko, diaľnica, mýto, auto, autá, diaľnice Čítajte viac Nemecké diaľnice sú fenomén. Hitler si na nich prihrieval politickú polievku shutterstock 1923216497 Čítajte viac Najdlhšie pobrežie, jediné miesto bez komárov... Sedem faktov o Európe, ktoré ste netušili

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko