Spýtali sme sa umelej inteligencie, kam ísť na dovolenku: Budete sa čudovať, čo vymyslela

Umelá inteligencia píše texty, konverzuje a tiež odporúča - čo sa oplatí kúpiť, kde investovať, kam ísť na dovolenku.

14.07.2023 06:00
debata

Magazín Forbes požiadal umelú inteligenciu, aby navrhla najlepšie miesta v Európe na osem rôznych typov dovolenky – romantickú, kultúrnu, plážovú, lyžiarsku, kulinársku, s priateľmi, s rodinou. A tiež, aby vybrala to najlepšie miesto na dovolenku v roku 2023.

Taliansko je očarujúce, podmanilo si aj "počítač
Video
Zdroj: Pixabay.com

A treba povedať, že rôzne platformy nemajú úplne zhodné názory na to, čo je top. Oba tipy však majú niečo do seba a „stroje“ ich vedeli dobre zdôvodniť.

Napríklad pri otázke, kam by sme sa mali vybrať na tu najromantickejšiu dovolenku, ChatGPT odporučil grécky ostrov Santorini, no konkurent AI Bard navrhol Paríž, píše Greek Reporter.

A keď dovolenkári položili otázku, kde v Európe sú najkrajšie pláže, ChatGPT ich poslal na Algarve v Portugalsku, zatiaľ čo Bard bol rozhodne za Mykonos v Grécku.

Tu sú odporúčania chatbotov podľa rôznych kategórií dovoleniek a presné vysvetlenia, ktoré pre svoj výber poskytli.

Romantická dovolenka

ChatGPT: Santorini, Grécko

Kvôli úžasným západom slnka, bielym domom s výhľadom na Egejské more a očarujúcim dedinkám na útesoch, ktoré vytvárajú skutočne magickú a romantickú atmosféru.

Bard: Paríž, Francúzsko

Paríž je mestom lásky – ponúka romantickú architektúru, krásnu scenériu a chutné jedlo.

Santoríni je ostrov vytvorený zo sopečných...
Rím, Taliansko
+8Barcelona je podľa Google tretím...

Dovolenka s priateľmi

ChatGPT: Barcelona, Španielsko

Pre jej pulzujúci nočný život, krásne pláže a širokú škálu aktivít a atrakcií, ktoré uspokoja rôzne záujmy. Od objavovania Gotickej štvrte až po vychutnanie si slávnej tapasovej scény v meste, Barcelona ponúka niečo pre každého.

Bard: Amsterdam, Holandsko

Amsterdam je zábavné a uvoľnené mesto, ktoré má návštevníkom čo ponúknuť, vrátane skvelých múzeí, kanálov a kaviarní.

Amsterdam Foto: SHUTTERSTOCK
Amsterdam, Holandsko, kanál, mesto, čln, loďka, Amsterdam

Kultúrne prázdniny

ChatGPT: Florencia, Taliansko

Pretože je známe svojou bohatou históriou, nádherným umením a architektúrou a poznáme ho ako rodisko renesancie. Od návštevy ikonickej katedrály Duomo a galérie Uffizi až po prechádzky po malebných uličkách lemovaných historickými budovami je Florencia kultúrnym rajom.

Bard: Rím, Taliansko

Rím je mestom s bohatou históriou a kultúrou, s mnohými známymi pamiatkami, ktoré treba vidieť, ako je Koloseum a Fontána di Trevi.

Dubrovník, Chorvátsko Čítajte viac Tešíte sa už na more? Pozor, tu je 21 dôvodov, prečo by ste (už nikdy) nemali dovolenkovať v Chorvátsku

Prázdniny na pláži

ChatGPT: Algarve, Portugalsko

Pre jeho úchvatné pobrežie so zlatými piesočnatými plážami, krištáľovo čistou vodou a dramatickými útesmi. Vďaka mnohým malebným prímorským mestečkám, ponukou vodných športov a relaxačným plážovým rezortom je Algarve ideálnym miestom na opaľovanie a dovolenku pri mori.

Bard: Mykonos, Grécko

Mykonos je krásny grécky ostrov s rušným nočným životom a úžasnými plážami.

Prístav s drevenými rybárskymi člnmi v meste... Foto: SHUTTERSTOCK
Mykonos, Grécko, lode, člny Prístav s drevenými rybárskymi člnmi v meste Chora za slnečného letného dňa, ostrov Mykonos.

Kulinárska dovolenka

ChatGPT: Lyon, Francúzsko

Pretože sa považuje za gastronomické hlavné mesto Francúzska. Lyon sa môže pochváliť prosperujúcou gastronomickou scénou so svojimi slávnymi bouchons (tradičné lyonské reštaurácie), zariadeniami ocenenými hviezdičkou Michelin a rozmanitými kulinárskymi ponukami. Návštevníci si môžu dopriať lahodnú tradičnú lyonskú kuchyňu a preskúmať živé mestské trhy s potravinami.

Bard: Barcelona, Španielsko

Barcelona je pulzujúce mesto so skvelou zmesou katalánskej a španielskej kultúry, ako aj výborným jedlom a množstvom vecí, ktoré môžete vidieť a robiť.

Park Güell, Barcelona Foto: SHUTTERSTOCK
Park Güell, Barcelona, Španielsko Park Güell, Barcelona

Rodinná dovolenka

ChatGPT: Kodaň, Dánsko

Pre svoju rodinnú atmosféru, bezpečné a cyklochodníky a množstvo atrakcií vhodných pre všetky vekové kategórie. Od návštevy ikonických záhrad Tivoli a slávnej sochy Malej morskej víly až po objavovanie fascinujúcich múzeí a užívanie si mestských parkov, Kodaň ponúka nádherný zážitok pre celú rodinu.

Bard: Holandsko

Celé Holandsko je skvelým miestom na návštevu s deťmi, ponúka množstvo atrakcií vhodných pre rodiny, ako sú zábavné parky, zoologické záhrady a múzeá.

kempovanie, stanovanie, stan, rodina, príroda, výlet, deti, stanovačka, stan, jedlo, potraviny, relax, les, príroda, víkend, radosť, rodičia, deti, Čítajte viac Dovolenka v Chorvátsku za dobrý peniaz? Tu je 7 kempov, v ktorých si užijete leto a ušetríte

Lyžovačka

ChatGPT: Zermatt, Švajčiarsko

Je výnimočnou kombináciou úchvatnej alpskej scenérie a prvotriednych lyžiarskych príležitostí. Zermatt sa nachádza na úpätí majestátneho Matterhornu a poskytuje úžasné prostredie pre nadšencov zimných športov. Vďaka vysokej nadmorskej výške sa Zermatt môže pochváliť spoľahlivými snehovými podmienkami počas celej sezóny, čo z neho robí ideálne miesto pre lyžiarov a snowboardistov.

Bard: Val Thorens, Francúzsko

Je to najvyššie položené lyžiarske stredisko v Alpách s nadmorskou výškou 3230 metrov. To znamená, že lyžovanie a snowboarding si môžete užívať na najlepšom snehu v Európe a najdlhšie počas sezóny. Val Thorens je tiež súčasťou lyžiarskej oblasti Espace Killy, ktorá má celkovo 330 kilometrov zjazdoviek. To znamená, že je tu niečo pre každého, od začiatočníkov až po lyžiarskych profesionálov.

praha Čítajte viac Štúdie hľadali najkrajšie mestá: Matematika aj turisti sa zhodli na 4 víťazoch - jedným je Praha

Top dovolenka v Európe

ChatGPT: Paríž, Francúzsko

Pre jeho nadčasový šarm, bohatú históriu a ikonické pamiatky. Paríž je známy svojou romantickou atmosférou, malebnými uličkami a svetoznámymi atrakciami, akými sú Eiffelova veža, múzeum Louvre a katedrála Notre-Dame. Mesto ponúka dokonalú zmes umenia, kultúry a gastronómie so svojimi elegantnými bulvármi, očarujúcimi kaviarňami a vynikajúcou kuchyňou. Od objavovania historických štvrtí, ako je Montmartre, až po pokojnú plavbu po rieke Seine, ponúka Paríž nezabudnuteľný dovolenkový zážitok, ktorý spája krásu, kultúru a romantiku.

Bard: Rím, Taliansko

Rím je mestom s bohatou históriou a kultúrou, s mnohými známymi pamiatkami, ktoré treba vidieť, ako je Koloseum, Fontána di Trevi či Panteón. Je to tiež domov niektorých z najlepších jedál na svete a každý si tu môže niečo vychutnať, od historických pamiatok cez múzeá až po nočný život.

Fontána di Trevi je jednou z najznámejších... Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Rím, Taliansko, Fontana di Trevi Fontána di Trevi je jednou z najznámejších pamiatok v Ríme - dokopy sa ich v Ríme nachádza viac ako 2-tisíc.
NEPOUZ, Malorka, Španielsko, leto, pláž, dovolenka, more, cestovanie Čítajte viac Aké budú top letné destinácie Slovákov? Tu sú najobľúbenejšie letenky k moru roadtrip, cesta, autom, auto, dvojica, dvaja, dovolenka, kabriolet, cestovanie Čítajte viac More a diaľky: Toto sú 3 najúžasnejšie road tripy v Chorvátsku (+ mapy)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #umelá inteligencia #AI #ChatGPT