Päť najbližších akvaparkov v Poľsku: Porovnali sme ceny, ktorý sa oplatí najviac?

Len pár kilometrov od slovenskej severnej hranice sa nachádza hneď niekoľko vodných svetov, ktoré lákajú na termálnu vodu, atrakcie aj pokojný relax. Aké služby a za aké vstupné ponúkajú?

12.07.2023 06:00
debata

Termálne kúpalisko Gorący Potok

Rodinný vodný park nájdete v Poľsku, asi 25 kilometrov od slovenských hraníc, pri obci Szaflary. Ako napovedá jeho názov, kúpalisko ponúka termálnou vodou s teplotou až do 40 °C. Jeho ponuka je skutočne široká – 22 bazénov najrôznejších druhov, z toho 10 láka na vodné atrakcie nie len pre najmenších. Je tu detská zóna, vodnú škôlka, ale aj nafukovací raj, tobogány a ihriská. Dospelí zrelaxujú v saunách či v bahenných kúpeľoch.

Dospelí zaplatia za celodenný vstup do bazénov 119,00 PLN, čo je 26 eur, rodinná vstupenka pre dvoch rodičov a jedno dieťa vyjde na 299,00 PLN, teda 66 eur, za každé ďalšie dieťa sa dopláca 59,00 PLN, čiže 13 eur na celý deň.

Chocholowskie Termy

Najväčší akvapark v Poľsku a najväčší komplex termálnych bazénov na Podhalí leží iba 3 kilometre od hraníc so Slovenskom. Jeho termálna voda má teplotu okolo 36 stupňov. Akvapark Chochołowskie Termy láka na takmer 3000 m2 vodnej plochy a 30 bazénov a okolitých pláží, ale aj sauny športové centrum a kúpele.

Dospelý za toto celodenné potešenie zaplatí 129 PLN, čiže 29 eur.

Termy Zakopiańskie

Čo by kameňom dohodil od Oravy sa rozkladá na poľskej strane Tatier akvapark s vnútornými aj vonkajšími bazénmi s geotermálnou vodou o niečo teplejšou ako 30 °C, saunovým svetom aj rôznymi atrakciami – 5 toboganov, 6 jacuzzi, rekreačný bazén s gejzírmi aj divoká rieka.

Za celý deň tu zaplatí dospelý 90 zlotých, čiže 20 eur, rodinné vstupné s jedným dieťaťom na celý deň stojí 249 PLN, čo je 55 eur, každé ďalšie dieťa stojí 30 PLN, čo je necelých 7 eur.

Termy Bukovina

Akvapark, ktorý sa rozprestiera asi 10 kilometrov od slovenskej hranice, ponúka interiérové aj exteriérové termálne bazény s vodou teplou do 38 stupňov. Na výber sú rôzne atrakcie: gejzíry, perličkové kúpele, podvodné prúdy, tobogany… Pre pokojný relax je tu wellness zóna s 8 druhmi sáun. Aj v tomto akvaparku je pridanou hodnotou úchvatný výhľad na Tatry.

Dospelí tu za celý deň zaplatia 125 PLN, teda 28 eur, rodinné vstupné pre rodičov s dieťaťom stojí 299 PLN, čo je 67 eur.

Terma Bania

Tento komplex v Białke Tatrzańskej, asi 12 kilometrov od našej hranice, je výnimočným spojením akvaparku a termálnych kúpeľov s vodou horúcou až do 38 stupňov. Návštevníkov láka na tri hlavné časti: relaxačnú, zábavnú a saunovú. Zábavná ponúka 14 bazénov, divokú rieku, tobogany, jaskyňu s gejzírom, kaskády, vodné kolotoče, delá a vlny, vírivky a ďalšie atrakcie. Relaxačná sľubuje 2 vnútorné bazény, ktoré siahajú do vonkajšej časti a sú naplnené termálnou vodou.

Dospelý zaplatí v zábavnej zóne za 4,5-hodinový vstup 115 PLN, čiže 26 eur, rodinné vstupné, čiže 2 dospelé osoby a dieťa do 13 rokov, stojí 219 PLN, teda 49 eur, každé ďalšie dieťa stojí 9 eur. Vstupenka pre deti do 104 centimetrov je v cene 1 PLN, čo je 22 centov.

Šibenik, Chorvátsko, more, leto, letovisko, lode, chrám Čítajte viac Eurostat: Kvalita vody na kúpanie v Európe je najlepšia v Chorvátsku. Ako dopadli ostatné destinácie? Košičanka v Chorvátsku Čítajte viac Začalo sa to letnou láskou: Košičanka hovorí ako vyzerá Chorvátsko mimo leta. A prečo sa niektorí Chorváti nekúpu v mori? deti, počítačové hry, tablet, chlapci, počítač Čítajte viac Čo si Američania googlia o Slovensku najčastejšie? Takú bizarnosť by ste si netipli

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko #akvaparky