Toto je 5 mojich najväčších turistických chýb, priznáva známy cestovateľ

Cestovanie je potešenie, vyhnite sa zbytočným problémom, ktoré pretrpeli namiesto vás už iní, aby ste vy nemuseli.

08.09.2023 06:00
debata

Bez hotovosti

Veľa cestujem po južnej a východnej Európe a takmer všade sa dá platiť kartou. Ale párkrát sa stalo, že terminál jednoducho nemali a ja som mal obrovský problém, píše na svojom Instagrame cestovateľ Luke Patrick Hoogmoed. Raz som musel zaplatiť francúzskemu taxikárovi v hotovosti, pretože jeho platobný terminál na karty sa pokazil a napriek tomu, že som už meškal na let, behal som po Lyone a zúfalo hľadal bankomat… Bola to nočná mora!

Bratislava, hrad, centrum, mesto, Čítajte viac Cestovatelia odhalili, ktoré slávne mestá ich najviac sklamali. Ako o(d)písali Bratislavu?

Plánovanie príliš detailne

Ak ste sólo cestovateľ ako ja, s najväčšou pravdepodobnosťou budete hľadať dobrodružstvo. Väčšina skutočných dobrodružstiev, ktoré som zažil, však bola spontánna. Ak ste si naplánovali všetky svoje vlaky, lety, výlety, s najväčšou pravdepodobnosťou zažijete stres, ak sa budete snažiť stihnúť všetko načas a nebudete môcť podnikať spontánne dobrodružstvá. Nájdite správnu rovnováhu!

kultúrny šok Čítajte viac Z nadšenia do depresie a späť: Cestovateľ so 100 krajinami na konte opisuje kultúrny šok

Spojenie letisko – centrum

Vždy si vopred zistite, ako sa dostať z letiska do centra a z centra na letisko. Koľkokrát som uviazol, pretože časy autobusov v cestovnom poriadku sa nezhodovali so skutočným príjazdom alebo meškali a ja som nestíhal následné spojenie. Skontrolujte si tiež, či môžete dôverovať taxíkom v danej krajine.

Sfinga, Egypt, púšť, bozk, turistka, Čítajte viac Najväčšie klišé? Z týchto miest si mnohí turisti nosia rovnaké fotky

Veľmi ťažká batožina

Na tejto zemi je len veľmi málo vecí horších ako chodiť s 30-kilogramovým batohom. Baľte sa ľahko! Všetky tie topánky, o ktorých si myslíte, že ich budete nosiť, alebo všetky tie luxusné cestovateľské pomôcky, o ktorých si myslíte, že ich budete potrebovať… Nie, nie, nechajte ich doma!

Milan bez Mapy, Queen Mary 2 Čítajte viac Slovák Milan sa plavil 7 dní po trase Titanicu na najluxusnejšej lodi sveta. Prečo na konci plakal?

Nedostatok jedla alebo vody

Absolútna hrôza… Keď som začal cestovať, veľakrát som jednoducho nemyslel na také maličkosti ako fľaša s vodou po ruke. Raz v Srbsku sa mi to však parádne vypomstilo, keď som sa pražil v extrémnej horúčave na slnku. Nerobte to, vždy si vezmite dostatok vody a jedla!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cestovanie #Instagram #cestovateľ