Odporné! Dážď červov padajúci na hlavy cestujúcich donútil lietadlo núdzovo pristáť

Letecká spoločnosť Delta Airlines sa najnovšie dostala do rečí, keď sa v jej lietadle na trase z Amsterdamu do Detroitu krátko po štarte udiala nezvyčajná udalosť.

23.02.2024 06:00
debata (5)

Cestujúci na palube – za iných okolností – deväťhodinového letu neskôr vypovedali, že „úplne hnusný“ incident donútil lietadlo urobiť obrat späť asi hodinu po štarte.

Zhnusení cestujúci tvrdia, že larvy, ktoré sa na nich doslova zosypali, pochádzali z hnijúcej ryby, ktorá sa nachádzala v príručnej batožine niekoho zo zadnej časti lietadla.

Šok sa šíril aj po sociálnych médiách

Na fóre Reddit sa jedna cestujúca s používateľským menom Nisha16 vyjadrila: "Ja a moja rodina sme boli v rade priamo pred larvami. Pani hneď za nami povedala letuškám, že jej na hlavu padajú larvy. Otočila som sa a uvidela som hýbajúce sa červy na sedadle.”

“Bolo to úplne hnusné," dodala prispievateľka a tvrdila, že majiteľ tašky neopustil lietadlo s ostatnými na konci letu.

Na sociálnej sieti X iná cestujúca, Kelsey, uviedla, že upozornila personál na „veľmi zvláštny zápach“ na palube, ale namiesto toho, aby letušky situáciu riešili, len sa smiali a rozprávali sa.

lietadlo, letisko, lietanie, pristávacia dráha, Čítajte viac Aerolínie chcú zaviesť cestovanie lietadlom na 'stojáka': Nízke náklady verzus bezpečnosť

Čo povedala Delta na tento incident?

Delta – najvyťaženejšia letecká spoločnosť na svete, ktorá spraví denne viac ako 4 000 letov do viac ako 300 destinácií – potvrdila, že v taške sa našla hnijúca ryba a z nej padali na hlavy cestujúcich larvy a vyjadrila ľútosť za nepríjemnosť.

„Ospravedlňujeme sa cestujúcim letu 133 AMS-DTW, pretože ich cesta bola prerušená kvôli nesprávne pobalenej príručnej batožine,“ povedala letecká spoločnosť pre Sky News.

„Lietadlo sa vrátilo k bráne na letisko Schipol v Amsterdame a cestujúcich premiestnili na ďalšie dostupné lety. Lietadlo následne vyradili z prevádzky na čistenie,“ dodali aerolínie.

Nie je to prvýkrát, čo bola táto letecká spoločnosť v problémoch. Minulý mesiac z jedného z ich Boeingov odpadli predná kolesá a minulý rok zasa pre silné turbulencie museli niektorí cestujúci vyhľadať lekársku pomoc.

Maldivy, dovolenka, cestovanie, lietadlo, lietanie, letecká dovolenka, pláž, exotika, ostrov, more, Čítajte viac Letecké spoločnosti chcú nastoliť „jednotné európske nebo“. Čo to bude znamenať?

Nepríjemnosti sa však nelepia len na Deltu, tu je niekoľko príkladov, kedy sa lietadlá museli vrátiť späť na letisko len pár chvíľ po vzlietnutí alebo sa už nevrátili vôbec:

  • Havária motoru u letu Eastern Air Lines 855: Dňa 29. marca 1970 havaroval let Eastern Air Lines 855, ktorý prevádzkoval Boeing 727–225, kvôli poškodeniu motora ihneď po štarte z letiska Johna F. Kennedyho v New Yorku.
  • Prípad American Airlines 383: Dňa 28. októbra 2016 muselo lietadlo American Airlines 383, Boeing 767–323ER, núdzovo pristáť späť na letisku v Chicagu, pretože sa pri štarte zapálil motor.
  • Incident lietadla Southwest Airlines 1380: Dňa 17. apríla 2018 havarovalo lietadlo Southwest Airlines 1380, Boeing 737–7H4, kvôli poruche motora krátko po štarte z letiska LaGuardia v New Yorku.
  • Havarovaný let Japan Airlines 123: Dňa 12. augusta 1985 sa let Japan Airlines 123, Boeing 747SR, zrútil niekoľko chvíľ po štarte z letiska Haneda v Tokiu, pričom táto nehoda sa do dejín zapísala ako najtragickejšia letecká nehoda v histórii.
  • Havarovaný let TWA 800: Dňa 17. júla 1996 sa let TWA 800, Boeing 747–131, krátko po štarte z letiska Johna F. Kennedyho v New Yorku zrútil do Atlantického oceánu v dôsledku výbuchu paliva.
Spln, zatmenie, Mesiac, lietadlo, noc, obloha, Čítajte viac Najvyťaženejšia letecká trasa má iba 450 km. Lietadlo štartuje každých 8 minút lietadlo, pilotka, kokpit, lietanie, cestovanie, dovolenka Čítajte viac 10 najkrajších pilotiek: S ktorou by ste chceli letieť najbližšie?

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Delta Airlines #Delta Air Lines #larvy