Prečo má toľko ľudí nelegálny sex v tomto vojnovom múzeu?

Niektoré múzeá - napríklad Sex Machines Museum v Prahe, či Múzeum sexu v New Yorku - majú jasné zameranie a ich "kurátori" by sa azda nedivili, keby návštevníci popustili uzdu aj vlastnej fantázii. To sa však o poľskom historickom vojnovom múzeu rozhodne povedať nedá. A predsa toto miesto vzrušuje až tak veľa ľudí, že muselo zverejniť oficiálne vyhlásenie, v ktorom žiadalo návštevníkov, aby s "tým" jednoducho prestali.

26.09.2023 06:00
debata (1)
Krásny pohľad na slovenské Tatry z Poľska
Video
Zdroj: Pravda TV

Múzeum východnej pevnosti na ostrove Wolin, ktoré sa nachádza v historickej pevnosti Gerhard, nedávno zverejnilo na Facebooku informáciu, že jeho nové CCTV kamery zachytili až tri rôzne páry pri sexuálnom styku v budove, a to pri troch rôznych príležitostiach.

„Ako to napísať… Nuž: žiadny ars amandi v múzeu!“ znie status pôvodne napísaný v poľštine.

„Chápeme, že jedinečné exponáty a uniformovaná služba vám môžu spôsobovať zimomriavky a vzrušenie! Ale prepánajána – milovaní – najmä tí s horúcou krvou – v tejto oblasti je toľko inej zábavy. Zamilovaní hostia, prosím, pochopte – väčšina exponátov v našom múzeu sú predmety zrodené pred mnohými rokmi, ktoré podliehajú úplne iným morálnym štandardom. Konzervatívnym, dokonca ortodoxným a zdržanlivým. Nevystavujeme ich pobúreniu!“ znelo upozornenie.

„Stojí za pripomenutie, že monitorovací systém múzea bol nedávno vybavený kvalitnými kamerami a záznamníkom – záznamy sa pred vymazaním prehodnocujú a nie každý, kto je zachytený v kamerách, chce, aby jeho extázy lásky sledovali cudzie oči,“ dopĺňa.

Pevnosť Gerhard postavili v rámci už existujúcich obranných zemných stavieb v polovici 19. storočia počas Pruskej ríše. Je to jedna z najzachovalejších pruských pobrežných pevností v Európe.

Pôvodná stavba pevnosti bola dvojpodlažná, oválna budovy, následne obohnaná vodnou priekopou, ktorá slúžila ako kasárne a bojové centrum.

V rokoch 1870–1881 bola na severnom obrannom vale postavená séria delostreleckých postov, kde boli namontované batériové delá. Táto batéria v spolupráci so Západnou pevnosťou dobývala do 1. svetovej vojny predhradie prístavu Świnoujście.

Najprv ju využívala pruská armáda a počas nacistickej okupácie potom Nemci.

Od roku 2001 je to múzeum s historickým vojnovým vybavením, ktorým turistov sprevádza „uniformovaný“ pruský vojak.

Ročne ho navštívi asi 45 000 návštev­níkov – no teraz nie je jasné, či tento počet prilákali exponáty, alebo horúce správy o bezostyšných aktoch, ktoré sa medzi historickými múrmi začali diať.

Všetci potenciálni voyeri by však mali mať na pamäti, že verejná nahota a sex sú v Poľsku protizákonné.

NEPOUZ, kúpalisko Zakrzówek, Poľsko, Krakov Čítajte viac Kostry na dne a pápežov príspevok: Poľské bezplatné Maledivy, ktoré pobláznili Slovákov, majú svoje tajomstvá kúpanie, rodina, dovolenka, akvapark, aquapark, tobogany, cestovanie, Čítajte viac Päť najbližších akvaparkov v Poľsku: Porovnali sme ceny, ktorý sa oplatí najviac? Tokio, Japonsko, večer, mesto, Dúhový most Čítajte viac 10 najľudnatejších miest na svete: Jednotka by ubytovala celé Poľsko Dubajská veža Čítajte viac Na týchto 13 vecí v Dubaji pozor – môžu vás vyjsť draho, hrozí väzenie aj smrť

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko #Vojenské historické múzeum