Dobrodruh Jozef Terem: Známe sombrero v Mexiku skoro nikto nenosí a tamojšie jedlo je čistý foodporn

"Stačí len vyraziť" je nevšedný podcast o zážitkoch dobrodruha Jozefa Terema vo voľných rozhovoroch s Blažejom Černákom. Pravda vám prináša výber tých najzaujímavejších častí.

20.08.2023 06:00
debata (1)
Pico de Orizab
Pico de Orizab
Krst na Pico de Orizab.

V tejto epizóde bol špeciálnym hosťom Rado Hlúšek, ktorý je expertom na Strednú Ameriku. Porozprával o Mexiku a cestovateľských zážitkoch s Jožom.

Dozviete sa, že vyjsť na mexickú sopku Popocatepetl je neuveriteľný boj – idete v sopečnom prachu, v ktorom sa šmýka a platí, že jeden krok dopredu nasledujú často dva kroky vzad.

Ako sa Mexičanom podarilo prepojiť kresťanskú vieru s lokálnymi indiánskymi božstvami? A prečo je vychýrené mexické jedlo čistý foodporn?

Dobrodruhovia prezradia, prečo musíte pri návšteve Mexika vidieť aj rodisko bohov Teotihuacan a ako Rado ukázal Jožovi mesto Pueblo a on sa do neho okamžite zamiloval.

Jozef Terem je známy dobrodruh celý život a je jedným z mála stále aktívnych cestovateľov na plný úväzok, ktorý putuje po ďalekom či blízkom svete už viac ako 30 rokov a počas tejto doby precestoval desiatky krajín. Dobre sa však cíti nielen v odľahlých exotických končinách, ale aj v našich lesoch, dolinách, či na Kamzíku v rodnej Bratislave.

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Všetky epizódy podcastu Stačí len vyraziť môžete nájsť na Spotify, Apple Podcasts alebo Google Podcast.

Jozef Terem, Venezuela, NEPOUZIVAT Dávame do pozornosti Stačí len vyraziť: Vypočujte si ďalšie podcasty cestovateľa Jozefa Terema Panama, vodopád, kúpanie, Čítajte viac Serpentíny ukrývajú strieborné Taxco. Staré bane aj studené bazény lákajú dobrodruhov Mexiko, pyramída, Slnečná pyramída, Teotihuacan Čítajte viac Najväčšia pyramída sveta nie je v Egypte. Skrýva sa v hore na inom kontinente

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Mexiko #cestovanie #cestovateľ #podcast #Stačí len vyraziť #Jozef Terem