Tichá a Kôprová dolina budú uzavreté. Dôvod? Taktické cvičenie

Správa Tatranského národného parku (TANAP) upozorňuje návštevníkov, že v stredu 12. októbra budú Tichá a Kôprová dolina uzavreté. Dôvodom je taktické cvičenie zamerané na hasenie požiarov v prírodnom prostredí v bezzásahových územiach národných parkov, evakuáciu osôb a ochranu významných nehnuteľností s nedostatkom vody a vodných zdrojov

12.10.2022 07:00
TANAP, Tichá dolina, Kôprová dolina, Kriváň Foto: ,
Pred vstupom do Tichej a Kôprovej doliny. V pozadí Kriváň. Ilustračné foto.
debata

Cvičenie s riadiacim štábom organizuje Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Prešove. „Turistov žiadame, aby sa spomínaným dolinám vyhli a v ten deň uprednostnili túru v iných lokalitách,“ uvádza Správa TANAP.

Tento týždeň okrem toho plánujú ochranári začať s rekonštrukciou mosta pri chate v Doline Zeleného plesa. Na červeno a žlto značenom turistickom chodníku tak čaká návštevníkov dočasné obmedzenie.

„Most odstránime a turistické trasy presmerujeme na ‚zimnú cestu‘, teda prístupovú komunikáciu ku Chate pri Zelenom plese,“ upozorňuje Správa TANAP.

Od 1. novembra, keď sa v TANAP začne sezónna uzávera vysokohorských chodníkov, bude toto obmedzenie platiť len pre žlto značený chodník zo zastávky Biela voda na Chatu pri Zelenom plese.

Od začiatku novembra do polovice júna je totiž prechod cez Veľkú Svišťovku po červenej značke pre turistov uzavretý. Nový most by mal byť hotový do konca tohto roka, počasie však môže termín posunúť až do jari.

Skalka, ferrata, adarenalín, visutý most, lanový most, hĺbka Čítajte viac Na skalách pod Pyramídou vznikli nové ferraty, jediné v Nitrianskom kraji Mike Tyson Čítajte viac Poučenie do života: V lietadle najslávnejšieho boxera neotravujte, dopadnete tragicky
debata chyba
Viac na túto tému: #hasiči #cvičenie #Kôprová dolina #Tichá dolina