Na dovolenku so psíkom? Toto sú top dog-friendly pláže Chorvátska

Chystáte sa na dovolenku, no nechcete alebo nemôžete nechať svojho najlepšieho priateľa doma? Vezmite ho so sebou, tu je niekoľko dobrých tipov na chorvátske pláže, ktoré štvornohých spoločníkov vítajú. Či už preferujete aktívnu alebo pohodovú dovolenku, chorvátske pobrežie je vždy dobrá voľba.

26.06.2023 06:00
debata

Letná dovolenka pre väčšinu ľudí znamená more a pláž, no bez vášho psa by ste si toto potešenie poriadne neužili? Tak prečo to nedopriať aj chlpatému priateľovi?

Tu je zoznam pláží v Chorvátsku vhodných pre psov, ako ich napísal portál Turističke Priče.

Kráľovná psích pláží v Chorvátsku

Určite jednou z najznámejších pláží v Chorvátsku je pláž Podvorska v Crikvenici. Táto mnohými cenami ovenčená pláž má najmodernejšie vybavenie.

Čo však robí túto pláž naozaj výnimočnou, je prvá kaviareň pre psov. V jej ponuke nechýba zmrzlina, čipsy a pivo pre psov.

Kvarner

Kvarner ponúka mnoho malých zákutí, ktoré sú dokonalým psím rajom. Napríklad pláž Vela plaža v Baške, ktorá je známa tyrkysovým morom a pieskom, si užijú ľudskí návštevníci aj psy.

Pláž Kijac v Njiviciach, Veli Žal na Malom Lošinje, Punta Kolovi medzi Opatijou a Ičići, zátoka Vlaška v Senji a množstvo malých pláží v Rijeke nezaostáva. Každý pes by tieto pláže ohodnotil na 100 kostí.

Istria a jej ponuka

Istria ponúka okrem slnka a mora aj skvelú možnosť na akčnú dovolenku. Bazény, tenisové a squashové kurty, minigolf a mnoho ďalších aktivít sa postarajú o to, aby vaša dovolenka nebola nudná.

Najlepšie tréningy so svojím štvornohým kamarátom môžete zažiť na niektorej z mnohých pláží v tejto krásnej oblasti Chorvátska, ako sú Verudela, Saccorgianna alebo Štinjanska uvala v Pule, zátoka Lone, Cuvi alebo Borik-Figarola v Rovinji, či kempová pláž Istria v Rovinji.

Pláže v Dalmácii

Psy sú dokonalou spoločnosťou aj na plážach, ak si na dovolenku vyberiete Dalmáciu, vyskúšajte top pláže v okolí Splitu vhodné pre psov, ako je napríklad severozápadná časť Kašjuna alebo Kaštelet.

Môžete sa tiež vydať na Zlatni Rat v Bole alebo Mlin v Dubrovníku.

Vo Vartalacu v Komiži je atmosféra priam ohnivá, pretože okrem toho, že je to pláž vhodná aj pre psov, jej zaujímavosťou je, že je sopečného pôvodu.

Lefkada, Grécko, ostrov, pláž, Iónske more, dovolenka, cestovanie Čítajte viac Karibik Európy: Tento pestrý ostrov vyrazí dych svojou exotickou vizážou Thajsko Pabuk búrka tropická turisti odchod hromadný Čítajte viac Mŕtve telo na pláži spôsobilo masovú paniku, policajti sa nezdržali smiechu Chorvátsko, pláž Čítajte viac Chorvátska pláž Zlatni rat je 12. najlepšou na svete (+ celý rebríček top 50) Chorvátsko, more, dovolenka Čítajte viac Preceňované, drahé, klaustrofobické, letargické... 8 bizarných sťažností na chorvátske letoviská

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Chorvátsko #pláže #dogfriendly