A vy ho poznáte? Chorvátsky klenot sa ocitol na zozname „8 top európskych ostrovov, o ktorých ste nikdy nepočuli“

Slováci Chorvátsko poznajú veľmi dobre, od najznámejších miest ako Zadar, Pula, Makarska, Dubrovnik, až po menej vychytené ostrovy, ktoré pôsobia omnoho pokojnejším dojmom.

27.07.2023 06:00
Lastovo, ostrov, Chorvátsko, more, leto,... Foto:
Lastovo
debata

Britské noviny Evening Standard vytvorili zoznam ôsmich očarujúcich miest Európy, o ktorých väčšinoví turisti nevedia, alebo o nich len letmo počuli.

V spoločnosti talianskej Procidy, francúzskeho Belle-Île-en-Mer, gréckeho Folegandrosu, švédskeho Ölandu, dánskeho Bornholmu, portugalského Floresu a španielskych ostrovov Cíes sa objavil aj chorvátsky klenot Lastovo.

Ide o peniaze: Kde meniť a kde vyberať peniaze, ako platiť v zahraničí a ako sa vyhnúť poplatkom
Video
Odpovedá Roman Fusek, riaditeľ odboru ochrany finančných spotrebiteľov NBS. Premiéra 27. 6. 2023. / Zdroj: TV Pravda

Ostrov v južnej Dalmácii, ktorí mnohí turisti opisujú ako „skrytý, no atraktívny ostrov“, sa dostal medzi 8 najkrajších neznámych.

Článok poukazuje najmä na krásy prírodného parku Lastovo, ktorý v porovnaní so známejšími destináciami, ako je ostrov Hvar, ponúka množstvo príležitostí na aktívnu dovolenku v dokonalej harmónii s prírodou.

Lastovo, Chorvátsko Foto: SHUTTERSTOCK
Lastovo, Chorvátsko Lastovo, Chorvátsko

Od objavovania turistických chodníkov cez husté lesy až po jazdu na kajaku, cyklistiku a potápanie v krištáľovo čistom Jadranskom mori, novinári Evening Standard vyzdvihujú tajomné zátoky a iné skalnaté miesta ostrova zatienené majákmi, ako aj kamienkové pláže ideálne na oddych.

Návšteva Lastova prinesie aj geniálne autentické kulinárske zážitky – miestne špeciality sú zostavené z množstva miestnych sezónnych surovín.

Evening Standard má viac ako 12 miliónov čitateľov a je populárny najmä medzi mladšou populáciou.

Lastovo ponúka turistom malebné zákutia so... Foto: Boris Latta
Lastovo, mesto v horách, ostrov Lastovo ponúka turistom malebné zákutia so stopami dávnej histórie.
Chorvátsko, Galešnjak, ostrov, more, dovolenka, Čítajte viac Časť najslávnejšieho chorvátskeho ostrova je na predaj za milióny Lastovo, ostrov, Chorvátsko, more, leto, dovolenka, plávanie, Jadran, kúpanie, letná dovolenka, slnko, Čítajte viac Je vaša voda OK? Chorvátska interaktívna mapa ukazuje čistotu mora na plážach žralok belavý, belasý, žralok modrý Čítajte viac Expert na morské štúdie: V Jadrane žije 34 druhov žralokov, môže sa útok z Egypta zopakovať v Chorvátsku?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Chorvátsko