Top 10 najbezpečnejších krajín (aj) pre sólo cestovateľov? Číslom 1 je Chorvátsko!

Cestovanie sólo si stále získava na popularite, dobrodružní jednotlivci z celého sveta sa vydávajú na vlastné cesty, aby preskúmali svet.

18.07.2023 06:00
debata (1)

Nová štúdia uskutočnená odborníkmi na cestovanie zo spoločnosti Bounce priniesla zaujímavé odpovede na otázku, kam sa jednotlivci nemusia obávať zamieriť.

Chorvátsko, Dalmácia
Video
Zdroj: Pixabay.com

Po vyhodnotení rôznych faktorov, ako je počet atrakcií vhodných aj pre sólo dovolenkárov, ceny ubytovania a jedla, priemerná teplota a najmä bezpečnosť, sa ukázalo byť najlepšou voľbou pre sólo dobrodruhov nádherné Chorvátsko.

Krajina známa svojou výnimočnou prírodnou krásou, úchvatnými plážami a neuveriteľnými historickými pamiatkami, ponúka rozmanitú škálu zážitkov, ktoré uspokoja túžbu každého cestovateľa.

Chorvátsko je obľúbeným letným cieľom českých...
V Chorvátsku platia viaceré obmedzenia pre...
+21Prvić

Malebná krajina krajiny, posiata pôvabnými pobrežnými historickými mestami, pokojnými ostrovmi a podmanivými národnými pakami, poskytuje ohromujúce prostredie na objavovanie.

Jedným z kľúčových faktorov, ktoré posunuli Chorvátsko do popredia, je podľa štúdie jeho vysoká bezpečnosť.

jedlo, muž, tanier, burger Čítajte viac Najdrahší burger v Chorvátsku stojí 1200 kún, predalo sa len 7 kusov. A kuchár chce cenu zdvojnásobiť

Chorvátsko sa neustále v rôznych hodnoteniach radí medzi najbezpečnejšie krajiny na svete, vďaka čomu je ideálnou destináciou pre sólo cestovateľov, ktorí hľadajú na svojich cestách pokoj.

Aj medzi krajinami v Európe sa Chorvátsko vyznačuje výnimočnými bezpečnostnými štandardmi.

Obyvatelia aj návštevníci často zdôrazňujú pocit bezpečia, ktorý si užívajú pri prechádzaní ulicami Chorvátska, dokonca aj v noci a osamote.

Okrem bezpečnosti ponúka Chorvátsko turistom aj milú pohostinnosť a príjemnú atmosféru, vďaka čomu láka okrem rodín a väčších skupín aj práve sólo cestovateľov.

Priateľská povaha miestnych obyvateľov a ochota pomáhať často zanechávajú v návštevníkoch trvalý dojem a vytvárajú pocit komunity, ktorý oceňujú najmä tí, ktorí cestujú sami.

Najlepšie krajiny pre sólo cestovanie:

  1. Chorvátsko
  2. Malta
  3. Slovinsko
  4. Portugalsko
  5. Island
  6. Grécko
  7. Maďarsko
  8. Španielsko
  9. Singapur
  10. Izrael
Košičanka v Chorvátsku Čítajte viac Začalo sa to letnou láskou: Košičanka hovorí ako vyzerá Chorvátsko mimo leta. A prečo sa niektorí Chorváti nekúpu v mori? Šibenik, Chorvátsko, katedrála sv. Jakuba Čítajte viac Čo láka do najstaršieho chorvátskeho mesta viac ako more? Šibenik má dva zápisy UNESCO, padací most a zázračný kostol chorvátsko, dubrovník, pláž Čítajte viac 10 zvykov Chorvátov, ktoré my ostatní považujeme za divné

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Chorvátsko