Keď hranolčeky zachránia život... Hladný obor napadol rodinu, hodila mu vyprážané zemiaky

Nečakané dobrodružstvo zažila austrálska rodina, ktorá sa v prenajatom aute s vodičom vydala na safari po srílanskom Národnom parku Jala.

20.12.2023 07:00
debata

Medzi stromami sa z ničoho nič vynoril slon, dobehol k autu, klom rozbil okienko a strčil dovnútra chobot, ktorým hľadal niečo na jedenie, napísal spravodajský server BBC News.

Video, ktoré otec rodiny Kasun Basnayake nakrútil, zachytáva srílanského vodiča, ktorý po celý čas zachoval pozoruhodný pokoj, hoci mu slon strčil chobot za chrbát, aby dosiahol až na zadné sedačky.

„Začal ňuchať okolo našich nôh. Vodič nám povedal, nech mu niečo dáme, a tak sme ho nakŕmili zvyškami sendviča a hranolčekmi môjho syna. Potom nám povedal, nech zvyšok hodíme z okna, čo sme urobili a vodič rýchlo odišiel. Tie sendviče a hranolky nám asi zachránili život,“ povedal BBC Basnayake, ktorý žije v západoaustrálskom Perthe.

Pri blízkom stretnutí slonieho druhu sa nikto nezranil (a nik ani nezostal hladný).

Azory, ostrovy, kráter, jazero, jazerá, Čítajte viac Nemáte na vychytené destinácie? Tu sú 3 alternatívy: Rovnako skvelé, no omnoho lacnejšie Kilimandžáro, Tanzánia, slon, Afrika Čítajte viac Lanovka na (ne)aktívnu sopku: Ohromný nápad alebo hrozný risk? Pakistan, ťava, slnko Čítajte viac Šikovný Google: Na mapovanie vzdialených miest využíva slony a ťavy. Opice sú proti
debata chyba
Viac na túto tému: #slon #Srí Lanka