Bratislave pribudnú dve nové diaľkové destinácie: V zime poletíme Dreamlinerom do Thajska a na Maurícius

Na zoznam destinácií, do ktorých sa lieta z bratislavského letiska, pribudnú v nadchádzajúcej zimnej sezóne nové exotické destinácie. Okrem afrického Zanzibaru, ktorý si Slováci v uplynulých mesiacoch vyskúšali a obľúbili, sa v zime môžu tešiť na ďalšie dva ostrovy - thajský Phuket a Maurícius, ktoré sú synonymom relaxu na pláži, nádhernej príroda aj dobrodružstva.

16.04.2024 14:03
Phuket, Thajsko Foto:
Phuket, Thajsko
debata

Obe novinky ponúkne cestovná kancelária Čedok, ktorá sa na slovenský trh vrátila v roku 2023, v spolupráci s leteckou spoločnosťou Neos.

Po prvýkrát bude na charterových letoch z Bratislavy do juhovýchodnej Ázie a na ostrov v Indickom oceáne lietať moderný Boeing 787–9 Dreamliner v tyrkysových farbách talianskeho dopravcu. Tento typ diaľkového lietadla s kapacitou až 355 cestujúcich ponúka na palube sedadlá v troch triedach, zábavný portál a Wi-Fi pripojenie.

Do Thajska potrvá let približne jedenásť hodín, na Maurícius to bude s krátkym medzipristátím.

Odlety na Maurícius sú v zimnom letovom poriadku naplánované na stredy a na Phuket vo štvrtok.

Zájazdy na zimu 2024/2025 sú už v predaji, pričom prvý odlet zo slovenskej metropoly sa uskutoční 30. októbra 2024.

Letecký pohľad na panorámu ostrova Maurícius a... Foto: Myroslava, iStock
Maurícius, ostrov, dovolenka, Letecký pohľad na panorámu ostrova Maurícius a slávnu horu Le Morne Brabant, krásnu modrú lagúnu a podvodný vodopád.

Talianska letecká spoločnosť Neos nasadí v zime na charterové lety z Bratislavy diaľkové lietadlo Boeing 787–9 Dreamliner so sedadlami rozdelenými do troch tried.

Economy plus má viac miesta na nohy v samostatnej časti a business light ponúkne pohodlnejšie a čiastočne polohovateľné sedadlá, rozšírený catering a nápojový servis.

V economy sa cestujúci môžu tešiť na občerstvenie a odbavenie kufra s hmotnosťou do 23 kilogramov. Všetky sedadlá v kabíne sú vybavené dotykovými obrazovkami so systémom palubnej zábavy, USB na nabíjanie zariadení a za príplatok je k dispozícii aj dostupná Wi-Fi sieť.

Pre deti do dvoch rokov, tzv. infant, si rodičia môžu vopred na palubu rezervovať detskú postieľku.

Neos B787 Foto: SHUTTERSTOCK
Neos B787 lietadlo Neos B787

Aj pre tohtoročnú letnú sezónu pripravila cestovná kancelária novinky: priame charterové lety na Madeiru, do egyptského letoviska Marsa Matrouh pri Stredozemnom mori, na grécky ostrov Korfu, portugalskú Madeiru alebo na tuniskú Džerbu aj do bulharskej Varny. Aj naďalej sa bude lietať do čoraz viac obľúbeného Albánska, na Malorku a Krétu.

Slováci si môžu vybrať aj zájazdy do Čiernej Hory vďaka pravidelným letom z Bratislavy do Podgorice.

Novinkou na Slovensku je aj turecká Antalya priamo z Popradu, Rodos či Tirana z Košíc, odkiaľ pokračujú zájazdy do Turecka.

Ďalšie možnosti sú tiež zájazdy do tureckého Dalamánu alebo na ostrov Fuerteventura z neďalekého Brna.

Letisko Bratislava Foto: Letisko Bratislava
Letisko Bratislava Letisko Bratislava

Celkovo môžu dovolenkári len zo Slovenska cestovať priamymi letmi do takmer dvadsiatich destinácií, pričom v letnom predpredaji sú najobľúbenejšie Albánsko, Turecko, Grécko, Tunisko alebo Bulharsko.

Slováci si na svoju dovolenku radi vyberajú aj z ponuky poznávacích zájazdov. Cestovatelia z Bratislavy sa môžu vybrať napríklad na predĺžený víkend do Londýna alebo na plavbu loďou po Níle s pobytom pri mori v Egypte, z Košíc sa môžu vydať farebnými vlakmi na známe vrcholy Švajčiarska alebo na predĺžený víkend do Dublinu.

Zo susednej Viedne sú k dispozícii aj poznávacie zájazdy od krás severnej Európy cez Soul v Južnej Kórei až po Čínu s plavbou po Troch roklinách.

lietadlo, pilotka, kokpit, lietanie, cestovanie, dovolenka Čítajte viac 10 najkrajších pilotiek: S ktorou by ste chceli letieť najbližšie? lietadlo, letisko, cestovanie, turizmus Čítajte viac Dedko strávil na letisku 9 mesiacov. Ako sa zachoval personál, ho zaskočilo lietadlo, let, lietanie, doprava, pasažierka, cestovanie, káva, hudba, slúchadlá, dovolenka, Čítajte viac Nevymieňajte si počas letu sedadlá. Môžete to trpko oľutovať
debata chyba
Viac na túto tému: #Thajsko #letisko M. R. Štefánika #Maurícius #Phuket #bratislavské letisko